Hehhh Bir gestasyonel diyabet (gebelik şekeri) eksikti oda oldu….


    7. Eylül.2010  Bugün 50 gr lık şeker yüklemem yapılacak çok endişeliyim, acaba içeceğim o suyun tadı nasıl?Ailemizde ve babacığının ailesinde de şeker hastası olanlar olduğu için ileride potansiyel şeker hastası olabilecek annenin birde gebelik şekeri olması şaşılacak bir durum olmasa gerek..

Ayy içtim o suyu korkutucu değilmiş,limonluydu..Kızım ya bu testin sonucu yüksek çıktı yarın 100 gr lık şeker yükleme yapılacak 5 saat sürüyormuş bakalım onun sonucu ne çıkacak.

   8.Eylül.2010 sabahtan hastaneye geldik..İlk kanımız alındı ve 1 saat aralıklarla şekerli suyumuzu içip kan vereceğiz yanıma netbook’umu aldım canım sıkılmasın diye.Sonucu iyi çıksın,sıkılsam da olur fakat iyi çıkacağını hiç sanmıyorum.

Sonunda oldu!! Nur topu gibi bir gebelik şekeri teşhisimiz var ‘Merve Hanım doğru diyetisyene Allah kolaylık versin’’ lafı ile hayatımıza bir branş daha girmiş oldu Beslenme ve Diyet Uzmanlığı. Tatlı doktorumuz Dr. Emel Teyzen bize güzel bir diyet listesi yaptı.Harika bir liste yemek istediğim şeylerin yerine aynı kaloride olacak birçok şeyin listesi var değişken bir diyetimiz var .Beni en çok korkutan günde 6 kere parmaktan kan ölçümü yapmak.Eğer diyet sonunda şeker değerlerimiz ortalama seviyelere gelmezse insülin iğnesi olabiliriz miniğim,dua ette başımıza birde o gelmesin çünkü;gebelik şekeri denen hadise eğer kontrol altında tutulmazsa erken doğum,obez bebek,amnio sıvısında artış gibi birçok sıkıntıya neden olabilir.Tövbe tövbe..Bu zamana kadar 4 kilo alan annen bakalım diyet sonucunda kaç kilo alacak.